Italiano - English - Area riservata
Pubblicazioni - Prof. MASSIMO DI RENZO

Pubblicazioni

Pubblicazioni presenti sul Catalogo Istituzionale


Elenco delle pubblicazioni

 

1) Testa, B.; Lombardi, S.J.; Iorizzo, M.; Letizia, F.; Di Martino, C.; Di Renzo, M.; Strollo, D.; et al. (2020). Use of strain Hanseniaspora guilliermondii BF1 for winemaking process of white grapes Vitis vinifera cv. Fiano. European Food Research and Technology. Published online: 02 January 2020.

2) Lombardi, S.J.; Pannella, G.; Iorizzo, M.; Testa, B.; Succi, M.; Tremonte, P.; Sorrentino, E.; Di Renzo, M.; Strollo, D.; Coppola, R. (2020).
Inoculum strategies and performances of malolactic starter Lactobacillus plantarum M10: impact on chemical and sensorial characteristics of Fiano wine. Microorganisms. 2020, 8, 516.

3) Di Martino, C.; Testa, B.; Letizia, F.; Iorizzo, M.; Lombardi, S.J.; Ianiro, M.; Di Renzo, M.; Strollo, D.; Coppola, R. (2020). Effect of exogenous proline on the ethanolic tolerance and malolactic performance of Oenococcus oeniJ. Food Sci. Technol. v.57(11); 2020 Nov.

4) Testa, B.; Coppola, F.; Lombardi, S.J.; Iorizzo, M.; Letizia, F.; Di Renzo, M.; Succi, M. and Tremonte, P. (2021). Influence of Hanseniaspora uvarum AS27 on chemical and sensorial characteristics of Aglianico wine.         MDPI Processes 2021, 9, 326 https://doi.org/10.3390/pr9020326

5) Di Renzo, M; Letizia, F; Di Martino, C; Karaulli, J; Kongoli, R; Testa, B; Avino, P; Guerriero, E; Albanese, G; Monaco, M. and Iorizzo, M. (2023). Natural Fiano Wines Fermented in Stainless Steel Tanks, Oak Barrels, and Earthenware Amphora. MDPI Processes 2023, 11, 1273 https://www.mdpi.com/2227-9717/11/4/1273/pdf